Research

A többszemélyes tárgyalókat rendszeresen csak telefonálásra vagy one-to-one meetingekre használjátok?

Mivel megváltoztak az irodahasználati szokásaink, megváltoztak az irodával szemben támasztott igények is: korábban nagyobb létszámú tárgyalókra volt szükség, mert gyakori volt a személyes és többrésztvevős megbeszélés. Mára ezek a nagy meetingtermek kiüresedtek és más funkciót kaptak. Gyakran látunk benne önállóan dolgozó és telefonáló kollégákat, vagy kétszemélyes megbeszéléseket.

Nemrég egy nemzetközi szolgáltató ügyfelünk is ezzel a problémával szembesült. Irodahasználati elemzésünk során feltérképeztük az új munkavégzési szokásaikat és az iroda műszaki lehetőségeit, majd kisebb átalakítására tettünk javaslatot. Ennek részeként a megnövekedett telefonos és kislétszámú egyeztetéseiknek is új helyet kerestünk az irodán belül:

  • több forgó akusztikai fotelt helyeztünk el, jellemzően sarkokban, hogy el lehessen szeparálódni
  • irodai telefonfülkéket helyeztünk el, amelyekben van hely a laptopok számára is, illetve álló- és ülőmunkára is alkalmasak
  • 2-4 személyes megbeszéléseiket a jövőben már az újonnan bérelt mobil boxokban is meg tudják tartani
  • a kötetlenebb témák konzultációjára, pedig akusztikai paravánokkal leválasztott beszélgetősarkokat alakítottunk ki

Ha Ön is kíváncsi rá, hogy az irodája jelenlegi kialakítása mennyire támogatja hatékonyan az aktuális munkavégzési szokásaikat, segítségére lehet a cégre szabott irodahasználati elemzésünk, melyhez kérje ingyenes konzultációnkat!